När jag muckade från lumpen, så tog av mig armbandsuret. En symbolisk handling om vunnen frihet, som råkade bli permanent. Bär än i dag inte klocka, utom möjligen vid högtidliga tillfällen.

På senare tid, i takt med ökande antal mil har behovet av en bra gps-klocka dock infunnit sig. När Apple då annonserade Apple Watch, var jag precis på väg att skaffa en bra träningsklocka men beslöt då att vänta tills Apple Watch kom. Misstänkte att jag skulle bli sugen på en sådan.

Men, nu när vi vet mer (efter eventet i går) så är jag mycket tveksam. Dels pga batteritiden, som så många andra, men dels också för att den helt saknar gps. Så, ska jag träna med den, så krävs gps:en i telefonen. Faktum är att den smarta klockan bara är riktigt smart tillsammans med en iPhone. Jag gissar att det är den rätt mediokra batteritiden (cirka 18 timmar för den minsta modellen, nåt mer för de större) som i första hand stoppar klockan från att ha inbyggd gps.

Jag tror dock senare generationer av Apple Watch kommer att komma med gps, när tekniken förfinats. Och hur gärna jag än skulle vilja äga en, så är just detta en showstopper för mig.

För övrigt såg den nya MacBooken smäcker ut. Men, jag väntar till tekniken sprider sig till de större modellerna.