@fvirtanen, Fredrik Virtanen, publicerade häromdagen ett rejält stycke text om Stans bästa band, Eldkvarn. Fin läsning, läs gärna. Jag är inget jättefan, även om Eldkvarn nästan alltid funnits med liksom. I alla fall sedan en ensam resa i en lätt lastbil med, tveksam last, till Trollhättan sensommaren 1986. Då gick Utanför Lagen runt, runt på kassettband och det var bra, mycket bra.


The Eagles – Wasted Time (Live-2005) by olatoniggg

Sen fick Eldkvarn, eller i alla fall Plura och Mauro Scocco, mig att lyssna extra noga på Eagles Wasted Time. I samband med Kungarna från Broadway, som Mauro producerade, gjordes en intervju om samarbetet och det visade sig att just Wasted Time var en gemensam beröringspunkt det tillsynes udda paret emellan.

Men i alla fall, Virtanen fick mig att lyssna på Atlantis igen. Även om den är lite för ”dylansk” för min smak, för +++++, så kommer man inte ifrån att just denna är, ja, +++++ i alla sina 7 minuter och 6 sekunder: