Efter att sedan min första iPhone kört Apple Mail i den, har jag till slut skippat det, till förmån för två andra.

Apples egna har blivit allt sämre, framförallt när det gäller push. Kan ju visserligen vara så att det inte bara är klientens fel, men mot Gmail kollades mail lite godtyckligt, och mot Exchange vägrade den i bland hämta mail på flera dagar. Det kanske finns lösningar på detta, men jag kände att det var läge att testa något nytt.

För den egna mailen föll valet på Outlooks iOS klient. Den är snygg och smidig att använda, men lider av lite teckenkodningsproblem då och då. Det var helt klart en positiv överraskning, och ett klart steg upp jämfört med Exchangestödet i Mail. Framförallt sökningen är mycket, mycket bättre. Lite buggig i landscape mode på iPad, men det lär rättas till inom kort.

För Gmail/Google Apps föll valet på Dropboxklienten Mailbox. Fungerar klockrent, och har inga som helst klagomål där. Förhoppningsvis kommer den även med Exchangestöd framöver, just nu är det bara Google och iCloud, då är jag beredd att gå även till att bara använda denna.

Båda klienterna utnyttjar gränssnittet mycket bra och har bra stöd för swipekommandon. Gjorde det smidigare att komma till Inbox Bero helt enkelt.

Nackdel med att använda två klienter? Nej, egentligen inte, eftersom de används i helt olika syften/arbeten. Kan t.o.m kännas som en fördel att separera de olika jobben.

(På desktop har jag sen länge skippat Mail tillförmån för Airmail 2. Rekommenderas varmt!)

Japp, detta är ett #blogg100 inlägg