Jag kunde naturligtvis inte hålla mig, utan gick över till iCloud Drive strax innan iOS 8 släpptes. Det korta omdömet så här långt är att det fungerar sådär.

Synkroniseringen fungerar bra mellan iOS enheter, men mellan iOS och Yosemite vill det sig inte. Jag gissar att det beror på att inte de appar jag testat med inte kan hantera CloudKit för iOS 8 och 10.10. Det ställer till en del problem för mig givetvis, men det kan jag stå ut med de 5-6 veckor det handlar om innan Yosemite släpps.

Jag vill ju helst ersätta DropBox med iCloud Drive. Men det går ju inte, eftersom jag t. ex delar dokument och mappar med andra runt om i världen. Sverige är ett av de länder som är bäst på att använda DropBox så det gör det svårt, ja, omöjligt att undvika. Dessutom, 1 Tb  för knappt 1 krona/GB och år är onekligen bra att ha i backupsyfte. Och tack var selective synk så kan jag ju bara ta ner det jag vill ha, så dropbox stannar men bara på mina Macar. Och, avsaknaden (så här långt) av selektiv synk för iCloud Drive, gör det svårt att fullt ut utnyttja denna på min MBA, med bara 256 Gb lagring.

För att summera det hela, så har iCloud Drive i det här läget bara rört till mitt annars så smidiga flöde. Men, låt oss ge det lite tid va?