WooCommerce, det populära e-handels tillägget till WordPress finns from i går i ny version, 2.2. Nytt i denna är (del)återköp av order, samt förbättrad order- och lagerhantering. Man har också lagt in en snygg språkhantering, där det är lätt att uppdatera sin översättning. En ny betalningsmetod är integrerad i kärnan nu, Simplofy Commerce av MasterCard, men den är bara tillgänglig i USA och Mijireh Checkout är numer gratis.

Det ska sägas att WooCommerce i sin renaste form, utan plugin, är en väldigt simpel e-handel. Men som alltid med WordPress relaterade grejer, så kan det förbättras i absurdum. Faktum är ändå att nästan en femtedel av världens alla e-handlare kör WooCommerce. Av open-source alternativen skulle jag personligen välja WooCommerce före Magento alla dagar i veckan. Men, vis av erfarenhet, vill jag ändå påstå att är du stor och seriös i din e-handel vinner du på att välja en större, kommersiell, leverantör.