En liten summering av gårdagens Apple-event. De gissningar som bedömdes som säkra, var också säkra. iPhone 6, mobil betalning och en wearable i form av en klocka.

iPhone 6 och iPhone 6+
Hårdvaran och modellen i sig föll inte mig i smaken, ”Usch, det ser ut som en Andriod” som en kollega sa, men det gjorde iofs inte iPhone 4 heller när den släpptes. Jag tror det krävs fysisk kontakt med telefonen för min del, för att uppskatta den. iOS 8 däremot ser väldigt bra ut. Givetvis kom tråkningarna från Andriodfolket som ett expressbrev på posten:

 

nexusvsiphone

 

Kunde varit kul, om nån egentligen hade brytt sig om en Nexus 4. Det räcker att hålla i en Nexusmodell för att känna skillnaden i kvalitet och den skillnaden gäller även funktionalitet. Låt oss bara se vilket genomslag NFC betalningar nu kommer få.

Apple Pay
En gissning är att det om ett, två år kommer uppfattas som vardag. Spontant känns det här som den del av presentation som allra mest kommer påverka vår vardag.

Ovan tweet tror jag är en överdrift, jag tror inte det kommer påverka e-handeln i första hand. De som är tillräckligt stora för att ha en egen app, visst, men för gemene ehandlare i Sverige inte som det ser ut nu.

Apple Watch
Jag har inte burit klocka regelbundet sen lumpen, men nu tror jag det kommer ändra sig. Har länge tänkt att köpa en gps-klocka för löpningen, så det känns lämpligt att slå till på en sån här istället. Någon tyckte det såg ut som en första generationens produkt, för tjock och klumpig. Det är ju onekligen en 1:a generations produkt, men jag gillade designen. Många oroar sig för batteritiden, det nämndes inget om det vilket antyder att det är ett problem som måste lösas innan lansering i början av nästa år. Jag vet inte, men en löparklocka i medelklass idag kanske håller för 8 timmars aktivitet i dag. Jag gissar att batteritiden kommer ligga på ett par dagar, och numer är vi så vana att ladda våra devices så jag tror inte det kommer bli ett större problem.

I övrigt så var det ett smart att byta ut i:et mot ett äpple i produktnamnen.