WordPress.com har haft ett REST API ett bra tag, men för standalone WordPress är du hänvisad till ett plugin. WordPress 4.0 ska släppas idag 18.00, och planen var ursprungligen att denna plugin skulle integreras i WordPress till version fyra. Så blev det inte, av rimliga anledningar flyttades detta till version 4.1.

Detta ser jag själv stora fördelar med, en WordPress installation kan nu enkelt serva många mindre siter, t. ex kampanjsiter osv.

Torque har ett par läsvärda artiklar om API:t, del 1 och del 2.

Det verkar som även WP har anammat det nu så populära att släppa hel-versioner i tid och otid, för v 4 innehåller inte några stora förändringar egentligen. API integrationen hade varit en stor grej så version 4.1 kommer kännas som den riktiga v 4.0.

En rykande färsk artikel om vad v4.o innehåller finns på Tutsplus och en del godsaker finns det absolut, även om det kanske mest är kosmetika.