Backa 10 år och det var spelbranschen som drev utvecklingen framåt. Framförallt gav det bingo för hårdvarutillverkare då kraven ökade konstant, men även den grafiskautvecklingen och 3D-tekniken tog stora, snabba, steg framåt. Jag vill påstå att innovationen nu drivs av våra smartphones och dess app-utvecklare. Man kan tycka vad man vill, och det gör många, men kanske framförallt appar inom genren sociala medier drivet utvecklingen framåt. Vilket knappast är underligt eftersom den sociala interaktionen omfattar många områden av kommunikation.

Det senaste är Hyperlapse, från Instagram.

Using clever algorithm processing, the app makes it easy to use your phone to create tracking shots and fast, time-lapse videos that look as if they’re shot by Scorsese or Michael Mann. What was once only possible with a Steadicam or a $15,000 tracking rig is now possible on your iPhone, for free.

Wired har historien bakom och det är intressant läsning. Och, ja, det är iOS bara.

(Instagram hopes to develop an Android version soon, but that will require changes to the camera and gyroscope APIs on Android phones.)

Givetvis kan du posta till Instagram och Facebook via appen, och så här schyst kan det bli: