Källkoden för DOS 3.1 till den här skönheten släpptes fri igår meddelar Computer History Museum via sin blogg.

Apple II, 1977

Det är alltså en Apple II från 1977, vilken var Apples första massproducerade dator. Med 4 K minne och var den  redo att pluggas in i en monitor, men den saknade diskettstation. Problemet var att sådana var dyra båda hård- och mjukvarumässigt så lagring skedde via kassettband. Vilka var väldigt långsamma (och lät kul om man spelade upp dom i en vanlig stereo).

Steve Wozniak designade en fiffig diskettstation som inte var så dyr, och Paul Laughton kontrakterades för att skriva en mjukvara som kunde hantera stationen. Mjukvaran blev DOS 3.1, och var klar i juni 1978. Nu, 35 år senare finns alltså källkoden att ladda ner, samt ytterligare dokument som mötesprotokoll, kontrakt och specifikationer. Blogginlägget har länkarna samt lite mer information kring Apple II. (Folklore.org har också några episoder som handlar om Apple II)

Via 99mac.se.