Deltaco minihögtalare, bluetooth

Har under några veckor testkört Deltacos Bluetooth-högtalare CM665W som köksradio. Det är en liten (113x65x55 mm) och för priset relativt välskapad enhet med Bluetooth 3.0 + EDR och en uteffekt på 2×3 watt.
Att para ihop enheten med en iPhone 4, iOS7 gick som en dans. Vissa enheter tar helt över ljudutgången, är enheten parad och igång så är det den som gäller, men en stor fördel med CM665W är att du kan välja utgång i din enhet via AirPlay.
Räckvidden ska vara 10 meter, om det stämmer exakt vet jag inte men har inte haft några problem att röra mej runt i huset utan att tappa kontakten.

2×3 watt spränger knappast taket, som så ofta med liknande enheter i samma prisklass så saknas tyngden i ljudet. Diskanten är ok, men inte mer.

CM665W tar tre timmar att ladda upp (USB Micro B) och ska ha en speltid på 5 timmar. Har inte spelat mer än sporadiskt under en dryg vecka så jag vet inte om det stämmer men har å andra sidan inte behövt ladda den ännu vilket är ett gott tecken.

En funktion som jag inte testat är högtalartelefonen, och det är inte troligt att jag kommer använda den. Dock finns funktionen för den som behöver.

Nackdelar? Nja. Lite plastigt intryck i volymtangenterna på enheten och den . ger i från sig ett smått irriterande ljud när man sätter på den. Kablar följer med, men inte själva laddaren.
Den har det, och låter som, man kan begära för priset som bör vara runt 250:-. Slutbetyg: Prisvärd och väl fungerande.

Om du ryggar inför varumärket Deltaco, som kanske inte är känt för kvalitet i absolut toppklass, så bör det nämnas att de numer lämnar hela 5 års garanti på sina egna produkter.)