När vi ändå är inne på microsoft, så tänkte jag berätta en aning mer om mina intryck av Windows Phone 8, efter ungefär en veckas användning. Går inte direkt in på djupet, utan mer hur den känns efter normal användning.

Jourtelefonen på jobbet har bytts ut, från en HTC med Android, till en annan HTC, modell HTC Windows Phone 8S. Den förra, med Andriod, var ett hån mot allt vad användarvänlighet heter, så det var på tiden.
På det hela taget är den en trevlig upplevelse. Trots sitt relativt ringa pris (1 799 ex moms just nu på Dustin), ser den hyggligt bra ut och känns snabb. Windows Phone 8 flyter på fint så här långt, och är intuitivt att använda. Det är avskalat och rent, och Microsofts nya grafiska profil kan tyckas lite fyrkantigt tråkig, men ser bra ut på telefonen.

Skärmen, 4 tum med upplösning på 480 X 800 px, är helt ok, även om det inte är retinakvalitét direkt. Kameran, samma sak, helt ok, några bilder tagna med den ses nedan. Eventuella brister beror mer på fotografen, troligen.  5 MP, 2592 x 1944  och HD i 720p ska kameran klara av enligt spec.

Så här långt imponerar också batteritiden, mycket bra.

Vad jag inte gillar med den är tangentbordet. Ok, men saknar känsla och det känns mer ihoptryckt än på t. ex iOS. Det kräver mer koncentration och längre tid att vänja sig med helt enkelt. Har också svårt för hårdvaruknapparna på fronten, som mest känns som ett hinder för gränssnittet. Låsknappen på toppen är dessutom onödigt svår att nå, vilket är störande då jag ofta använder den.
Har inte testat några appar ännu, men Windows App-store, ”Windows Store”, på telefonen är en oinspirerande och tråkig upplevelse.

Lagringsmässigt går den lös på hela 4 Gb, varav drygt 1 GB är ledigt från start. Man kan få 7 Gb extra med ett SkyDrive-konto, men det är nog läge att fylla på med ett microSD kort så fort som möjligt.

HTC Windows Phone 8SHTC WIndows Phone 8S
Alltså, på det hela taget en bra telefon tycker jag. Om jag skulle tvingas avstå från iPhone, skulle jag faktist hellre välja en Windows Phone 8 än en Andriodbaserad lur. Vilket borde vara ett rätt gott betyg.
#blogg100