Blev för någon månad sedan ägare till en vit 16 Gb iPad mini. Efter en tids användning kan jag bara hålla med vad som sagts, det här är den riktiga iPaden. Har en från första generationen och även en från fjärde, och båda dessa känns oproportionerligt stora och dessutom lite klumpiga. Klumpigheten märks mest när tangentbordet dyker upp som en stor blaffa på skärmen. iPad mini får plats i en av mina relativt små händer, och i många av mina fickor. Men, ja, retinaskärmen och snabbheten i den fjärde generationen är imponerande.
Dock är minin snabb, avservärt snabbare än iPad 1, och även så känns skärmen spontant bättre och jag saknar inte retinan direkt. I alla fall inte just nu.

Vad jag saknar däremot är 3G faktiskt. Har det på iPad 1, men har sällan använt det egentligen, vilket delvis beror på att täckningen är lite sådär, men givetvis också på att den mest har blivit liggande hemma. Pendlar en kortare sträcka varje dag, och att köra iPhonen som hotspot fungerar ju givetvis men känns meckigt.
Så jag skulle rekommendera dig som funderar på att köpa en, att köpa en med 3G.

Det enda jag inte gillar med iPad minin är volymkontrollerna, som jag använder rätt frekvent i samband med AirPlay (för vad jag använder AirServer). Det är inte en knapp som på iPad, utan en för upp och en för ner, och de känns intuitivt felplacerade. Men i det stora hela är det givetvis en skitsak.

Vad använder jag den till då? Mest nöjesrelaterade grejer som AirPlay etc och den är perfekt kompanjon i många situationer för snabb surfning och snabbt kolla av Twitter osv. Den används inte så ofta till jobbrelaterade saker, förutom att den är med på möten. (Har dock inte hittat ”min” metod för att anteckna än. Pendlar mellan olika appar, men det får kanske bli ett annat inlägg)

Behövs den då? Nej, kanske inte. Men den är ett grymt komplement.

#blogg100