Har länge gått och funderat på en Apple TV, men det har inte blivit av. Mest troligen beroende på att jag har en MacBook kopplad till TVn, vilket gjort en eventuell Apple TV skapligt överflödig. Vad jag saknat  i upplägget är dock AirPlay, framförallt för musik, och spontant kan man tycka att ”det borde finnas en app för det”. Strax före jul tog jag tag i det och googlade mig fram till att AirServer verkar vara det gångbara alternativet.Efter någon timmes test var jag övertygad och köpte det för en billig penning. Bara att installera och köra!

Det kan lagga lite, när det kommer till ljuduppspelning, t. ex Spotify. Det hjälper att aktivera Dual Mode och ha en kanal för både ljud och bild, och en för bara bild.  Vad gäller ljudstreama för min del så är det i princip enbart Spotify än så länge. I alla fall tills iTunes Match kommer till Sverige (och när _blir_ det?), och då är AirServer absolut ett snäpp upp eller två mot Spot Remote som jag använde tidigare. Spot Remote fungerade väl ok, men klienten var sådär i ärlighetens namn.

Japp, detta är ett #blogg100 inlägg.