Timeline

 

I går var alltså Facebooks stora dag, konferensen F8. Rykten florerade om en massa saker, bl. a om Spotify och en efterlängtad iPad-app. Av iPad-appen blev det inget, vilket är lite synd då FB släpar lite där tycker jag, och har 350 miljoner mobila användare per månad, men businessinsider.com var ändå hyfsat rätt ute i sina gissningar. Genom diverse partners, som Spotify och Netflix (ej i Sverige ännu) möjliggörs en socialare upplevelse av vad du lyssnar/tittar på, läser, äter osv. Det är givetvis hur stort som helst att Spotifys Daniel Ek får plats på scenen för att prata om detta.

Men. Den stora grejen var den ändringarna i profilen, din s.k Timeline. Så enkelt och så rätt. Timeline blir lite som din biografi och ska ge en lite bredare beskrivning av din sociala närvaro, till skillnad från ditt flöde som egentligen är ett snapshot av vad som händer nu.  Man lär också kunna tonsätta sin Timeline, med t. ex Spotify. Till detta har man gjort ändringar i Open Graph protokollet, för att facebook-appar ska kunna nyttja Timelinen. Vilket uppenbarligen ger mig massor av idéer…

Jag vet inte vad jag hade väntat mig, men det var inte detta i alla fall. Det är så enkelt och i efterhand så självklart. Och så smart.