Häromveckan basunerades ut att Facebook skulle lägga ner sin funktion Places, ni vet det där man kan checka in. Något luddigt beskrevs att i förbifarten att det skulle förandras. Det missades av många, och togs mer eller mindre som ett tecken på att Facebook gett upp kampen med Foursquare och Gowalla. Ted Valentin, på spännande startupen Tripbirds, bloggar om att så givetvis inte var fallet.

Joakim Jardenberg skrev igår om en annan intressant nyhet (Anton Johansson gör det också) nämligen ”Subscribe”-knappen. Det innebär att du inte behöver vara ”vän” med alla. Genom att prenumerera på någons publika poster (förändringar hur du kan dela med dig av ditt flöde, ”Smart Friend Lists” har också gjorts nyligen) följer du personen, lite som på Twitter, eller Google+ kretsar. Det är tydligt att Facebook känner sig lite hotade av kanske framförallt Google+.

Subscribe
Subscribeknappen rullas ut i dagarna, så om du inte kan se den, så lär den snart dyka upp. Mer information hittas på The Facebook Blog.

Måste också tipsa om intranät på Facebook, även denna från @jocke. Kommunala bolaget Helsingborgs Hamn AB kör sitt intranät i en sluten grupp på Facebook. Fränt är ordet.