Wasted Time – The Eagles

Hotel California

Hotel California

Hösten 1989, första hösten i eget kyffe, en hel del vinyl köps in.  På inköpslistan står bland annat Eagles Hotel California från 1976. Givetvis delvis på grund av titellåten som man inte hade hunnit tröttna på, men även för att det kändes som en Eagles platta man borde ha i samlingen. Och sen fanns det ett tredje skäl, låten Wasted Time. Hade inte hört den innan jag köpte plattan, men nåt år tidigare läste jag i Slitz, då när Slitz ännu var en musiktidning, om Eldkvarns Kungarna Från Broadway. I sambande med att den släpptes, var det en intervju med Plura och Mauro Scocco. Mauro hade producerat den, det kändes som en udda kombination; välproducerade Scocco och rock Eldkvarn, men i alla fall var där i Slitz en intervju. Tydligen hade Plura i samband med sin skilsmässa, flyttat in hos Mauro. Många långa kvällar med musik, diverse tillbehör kan tänkas och långa diskussioner blev det för Plura och Mauro. I intervjun stod i alla fall det att de under dessa kvällar och nätter upptäckt sin första gemensamma beröringspunkt, nämligen Eagles låt Wasted Time. 

Detta etsade sig fast hos mej, och ett år senare snurrade den om och om igen på min vinyltallrik. (Tillsammans med New kid in town, var den hösten ’89s soundtrack.)

So you can get on with your search, baby
and I can Get on with mine
And maybe someday we will find,
that it wasn’t really Wasted time