Har jobbat lite med MediaWiki hos ett företag, och är inte alls imponerad av själva produkten, snarare ganska jobbig att arbeta med, men det känns uppfriskande att ett företag för en gångs skull inte väljer SharePoint (det finns ju som nämnts tidigare ett antal anledningar att inte göra det…). Och det finns en intressant artikel hos Internetworld angeående ett i och för sig fånigt uttryck, Enterprise 2.0 vilket ska innebära Web 2.0 för företag. i artikeln nämns Wikin som vägen till Enterprise 2.0, och jag gillar tänket.

Det hela går ut på att slänga invant tänk, som katalogstrukturer och strikta användarpolicys, och låta dom som bryr sig tillsammans förädla informationen och hitta sin identitet i företag. Ta intranätet till en annan nivå, med bloggar och wiki. Mycket intressant.

Open Source i all ära, men kommersiella Wiki/Enterprise 2.0 mjukvaran Incentive från Mindroute (som figurerar väldigt mycket i nämnd artikel) verkar skapligt intressant. På ytan ger Incentive ett fräscht intryck. Kikar man i källkoden så visar det tyvärr på ett stort antal nästlade tabeller, och det drar ner helhetsintrycket. (Uppdatering: Fel av mig)

Summa summarum, detta är nåt att fördjupa sig i.