Nu när man fått lite mer fläsk på svålen så att säga, så poppar det upp lite grejer som är mindre lyckade med Google Chrome. T. ex skriver Bruce Lawson som jobbar för norska webbläsaren Opera att Opera inte får de erkännande de förtjänar för funktionalitet i Chrome där Google uppenbarligen snott från/inspisrerats av Opera. (Han skriver också som en kul sidonot att han på sina första 3 månader hos Opera lärt sig dricka som en norrman…). Hur som helst ter det sig sniket av G.

Vad värre är, Tap The Hive skriver om Chromes EULA som innehåller minst sagt tveksamma villkor:

11. Content license from you 

11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services. By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services. This license is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the Services and may be revoked for certain Services as defined in the Additional Terms of those Services. 

Vilket alltså kan tolkas som att Google kan göra vad dom vill med allt som du publicerar med Chrome. Principiellt är det ett integritetspåhopp i stil med FRA lagen, men jag väljer att inte tolka det alltför bokstavligt än så länge. 

Jeffery Zeldman skriver ett välkomnande inlägg om A bug in Google Chrome.

Väldigt många verkar dock vara överens om Chrome är en bra grej, men då mest för att Chrome får upp ögonen hos folk, och i det långa loppet gör det svårare för Microsoft att upprätthålla sin marknadsdominans.

För min del fungerar den mycket bra. Har varit lätt att vänja sig vid för alldagligt surfande. Märker inte av några prestanda problem vid många flikar, men jag har i och för sig en rätt kraftig dator.